1. 4-sterren camping in de Ardennen
  2. 1 uur rijden vanaf Dinant
  3. Animatie en zwembad

Camping in Dinant, cultuur, natuur en ruimte

Cultuur, natuur, rust en ruimte! Dat vindt u in de Ardennen volop. Vlakbij camping Petite Suisse ligt de plaats Dinant, bekend om zijn Citadel die meerdere keren in de geschiedenis is verwoest en weer opnieuw opgebouwd. Dinant is een van de leukste stadjes in de Ardennen en ligt langs beide Maasoevers. Panoramacamping Petite Suisse ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Dinant.

De Citadel van Dinant

Dinant ligt ook vlakbij Frankrijk, tussen Namen en de Franse grensstad Givet in. Een bezoek aan de citadel zal u snel snel duidelijk maken dat dit stadje een roemruchtig verleden heeft. In de middeleeuwen voerde de inwoners onophoudelijk strijd met Bouvignes. Bouvignes was onderdeel van het met Bourgondië gelieerde graafschap Namen, terwijl de stad behoorde tot het prinsbisdom Luik. Evenals Huy (Hoei) heeft de stad hier zware tol voor moeten betalen. Een voorbeeld uit de geschiedenis hiervan was de gruwelijke slachting in 1466 toen de stad op het toppunt van haar macht was, en de vakbekwaamheid van de koperslagers uit de stad ver buiten de Maasvallei werd erkend.

 
Kamperen
Kamperen

Kamperen

Kom heerlijk kamperen op onze camping in het hart van de Ardennen. Geniet van het prachtige uitzicht over de wijde omgeving dat de Ardennen te bieden heeft. Bekijk ons aanbod aan kampeerplaatsen en boek nu!
Bekijk de kampeerplaatsen
Accommodaties
Accommodaties

Accommodaties

Camping Petite Suisse biedt een ruim en variërend aanbod accommodaties in de Belgische Ardennen. Van Fiji Stacaravans tot een Fins Chalet, van een Bungalowtent tot een vakantiehuis voor 12 personen.
Bekijk de accommodaties

Natuur opsnuiven nabij Dinant

Naast cultuur snuiven kun je bij de camping Petite Suisse nabij Dinant heerlijk tot rust komen. De natuur in de omgeving is adembenemend en tijdens een wandeling komen de diverse aspecten van deze schoonheid zeker aan bod. De heerlijke dennengeur komt u al tegemoet als u de Ardennen alleen al binnen rijdt. Tijdens het wandelen loopt u niet in een colonne achter elkaar aan zoals in Nederland in de bossen weleens het geval is. Het kan in de Ardennen voorkomen dat u tijdens uw wandeling alleen maar oog in oog komt te staan met een wild zwijn, een hert of een roofvogel van dichtbij kunt aanschouwen. Heerlijk bijkomen met een fantastisch decor! Maar naast de natuur zijn ook de diverse markten die in de omgeving de moeite van het bezoeken waard.

Bij thuiskomst op de camping lekker even een drankje nemen in de bar of op uw eigen terras bij uw accommodatie of kampeerplek. Dat is toch het goede leven! Genieten in een Bourgondische omgeving. Mogen wij u welkom heten op Petite Suisse, de camping vlakbij Dinant!

Boek deze camping bij Dinant