1. Vele buitensport mogelijkheden
  2. Gelegen in het hart van de Ardennen
  3. Kampeerplaatsen & accommodaties
 

Raften in de Belgische Ardennen

Een mooie plek, de Belgische Ardennen. Een walhalla voor buitensporters. U kunt er veel buitensporten beoefenen. Van mountainbiken tot klimmen, van kanoen tot abseilen. Bent u niet bang aangelegd, dan is raften wellicht iets voor u. Dat kan in de Ardennen heel goed als het weer het toelaat. U hoeft hier niet ver voor te rijden vanuit Nederland. Vanaf camping Petite Suisse vindt u op een steenworp afstand mooie plekken om te raften.

 
Bekijk de prijzen en beschikbaarheid
 

Waar in de Ardennen kunt u raften?

In de Ardennen wordt raften met name op de rivier Ourthe beoefend in de gelijknamige regio Ourthe et Aisne. Als de waterstand het toelaat is de Ourthe bevaarbaar van Nisramont tot Hamoir. Deze rivier is een klasse I en II voor raften. Dat betekent dat de rivier geschikt is voor beginners. Om te leren raften gaat u met een professionele begeleider de rivier op en ontdekt u de verschillende technieken van het raften. Gegarandeerd een avontuurlijk uitje voor daredevils! Het komt voor dat het waterpeil in de Ardennen niet hoog genoeg is om te raften. Uw rafting avontuur kan dan niet doorgaan. Wilt u zekerheid? Kies dan voor de wildwaterbaan in Arras! Deze prachtige wildwaterbaan in het noorden van Frankrijk is meestal niet verder weg dan de Ardennen en uw rafting avontuur kan er gegarandeerd doorgaan.

Raften en overnachten op Petite Suisse

Om goed uitgerust te beginnen aan het raften in de Ardennen, is het erg belangrijk om een fijne uitvalsbasis te hebben. Petite Suisse biedt alles om van uw vakantie een heerlijke survival of watervakantie te maken. De heerlijke omgeving biedt u de mogelijkheid om eens lekker uit de dagelijkse beslommeringen te komen. Verder biedt het u ook de mogelijkheid om lekker te zwemmen, uit eten te gaan en een biertje of wijntje te drinken in de gezellige bar op de camping. Kortom, Panoramacamping Petite Suisse heeft alles om van uw vakantie een heerlijke onbezorgde vakantie te maken!

 
Boek uw sportieve avontuur
 
Raften Ardennen
 
Rafting Ardennen
 
Petite Suisse Raften
 

Wat moet je doen en meenemen om te raften in de Ardennen?

Op camping Petite Suisse is een kantoortje die het raften aanbiedt op de Ourthe. Als u op de website van RHM Buitensport klikt, kunt u informatie over het raften vinden. Je hoeft hier vaak zelf geen spullen voor mee te nemen. Wel is het van belang dat u tijdig reserveert en er rekening mee houdt dat het avontuur soms niet door kan gaan in verband met de stand van de rivier. Ooh en vergeet uw zwembroek niet. Veel raftplezier!

"Altijd super naar mijn zin gehad ! Vriendelijk personeel, genoeg vermaak. En ook zeker voor de avonturiers leuke, sportieve en spannende outdoor activiteiten!" Tamara, cijfer 10

 

Meer buitenactiviteiten