Buitensporten georganiseerd van de camping

De heuvelachtige omgeving van de Belgische Ardennen leent zich uitstekend voor het beoefenen van een groot aantal buitensportactiviteiten, zoals klimmen, abseilen, mountainbiken en speleologie. Het hele jaar door worden deze en andere buitenactiviteiten door het bedrijf RHM Buitensport vanaf de camping georganiseerd. Of, bepaal het programma zelf! Stel zelf een spectaculair actieprogramma samen. Of u nu kiest voor één dag of voor meerdere dagen actie en avontuur, ons maakt het niet uit! Als u het maar naar uw zin hebt. Beslis welke van de activiteiten u en de rest van de groep het meeste aanspreekt en boek! Iedere activiteit beslaat ongeveer één dagdeel.

Aankomst
Vertrek

Activiteiten

Mountainbiken/challengeparcours

Begeleid Mountainbiken / Mountainbike huur 

Op All Terrain Bikes gaat u een (in)spannende en spectaculaire tocht door de heuvels en omgeving van de Belgische Ardennen maken. Onze instructeur laat u de beste bospaadjes en afdalingen zien. Tevens geeft hij voorafgaand en tijdens de tocht aanwijzingen zodat de eventuele obstakels of spannende afdalingen op de juiste manier genomen kunnen worden. U kunt er ook voor kiezen om enkel de ATB’s bij ons te huren en zelfstandig op pad te gaan. De routes zijn meestal duidelijk aangegeven en wij hebben ook fietskaarten ter beschikking. Er gelden verschillende tarieven voor het begeleid mountainbiken, de mountainbike huur voor een halve dag en een hele dag.

Challengeparcours / Adventurewalk

In de prachtige ongerepte natuur van de Belgische Ardennen nemen wij u mee voor een uitdagende hindernisbaan / stormbaan waarbij u te maken krijgt met een aantal hindernissen over land en over water. Zo zult u moeten klauteren langs de oever van de rivier en zal diezelfde rivier een aantal keren overgestoken moeten worden met behulp van verschillende touwbruggen. Slingers, touwbruggen, een klimnet en uitdagende hindernissen zorgen voor spanning, humor en teambuilding. Natuurlijk is het de uitdaging om droog te blijven.

 

 

 

 

Touwparcours/klimadventure

KlimAdventure met Abseilen en Tokkelen

Abseilen vanaf 35 meter hoogte, dit moet iedereen een keer in zijn leven gedaan hebben! Onder begeleiding van onze instructeur lukt het bijna iedereen om zijn angst te overwinnen. Maar… vergeet niet om van het prachtige uitzicht te genieten! Tokkelen: Je staat bovenaan de rots, de instructeur maakt je vast aan een kabel en vraagt of je klaar bent. Je twijfelt even maar springt dan toch! Je raast over land en water en geniet van het fantastische uitzicht! Dit is een van de langste tokkelbanen van de Ardennen.

Touwparcours / High Rope parcours

In een oude steengroeve hebben we meerdere spectaculaire touwbruggen opgehangen en een groot klimnet. Nadat iedereen zijn gordel aan heeft gaat de hele groep de hoogte in. Durf jij je grenzen te verleggen en ook de hoogste brug over te lopen?

 

 

Pamperjump/Quadrijden

PamperJump incl. Trapezesprong
Stapje voor stapje klim je steeds hoger de boom in. Bovenop probeer je zo stil mogelijk te blijven staan. Je concentreert je en hoort de rest van de groep beneden al aftellen. 3….2….1… Spring! Je springt naar de trapeze, zul je het halen?!

Quadrijden
Op een 4wielige motorfiets gaat u het Ardennen landschap verkennen. Eerst krijgt u een uitleg en daarna rijden we via asfaltwegen en bospaadjes de natuur in. Geschikt voor jong en oud. (wij hebben quad tochten voor mensen met en zonder rijbewijs.)

 

Avontuur
Rust
Natuur

GPS Dropping/GPS Wandeltocht

GPS Dropping
Net als vroeger op schoolreis wordt u op een bepaalde afstand van de startlocatie gedropt. Met behulp van de moderne GPS technologie mag u de weg terug naar huis vinden. Vindt u deweg terug naar huis? (optioneel ook mogelijk vanaf uw eigen locatie)

GPS wandeltocht
De weg vinden zonder het gebruik van een routebeschrijving maar met het gebruik van moderne technologie. Laat de satelliet u helpen en vind door middel van GPS met uw team de eindlocatie! Wij hebben routes van ca. 2 – 8 uur.

 

GPS Adventure/GPS Achouffe bierproeventocht

GPS Adventure / GeoCaching
Het GPS wordt ingezet om op zoek te gaan naar “schatten” die ergens in de Ardennen zijn verstopt. Het GPS apparaat geeft helaas alleen de richting aan waar de schat verstopt ligt. Jullie zullen zelf de te volgen weg moeten bepalen. Vindt u de schat?

GPS Achouffe bierproeven tocht
Onder het mom van ‘wat je vindt mag je houden’. Hebben wij op de GPS tocht flessen Achouffe verstopt. Mocht u een fles vinden, dan mag u deze ook daadwerkelijk zelf houden en nuttigen als u weer terug bent.

 

Oriëntatietocht/fototocht

Oriëntatietocht / Hike / Avondwandeling

Met behulp van kaart, kompas en soms een GPS gaat u lopend op pad. Onderweg krijgt u diverse oriëntatie coördinaten uitgereikt die niet altijd even gemakkelijk zijn. Vindt u de weg weer op de snelste manier terug?

Fototocht
Met behulp van een fotoalbum gaat u op ontdekkingstocht door de heuvels van de Ardennen. Kijk goed om u heen of de foto’s overeen komen met wat u ziet. Wij kunnen bij de fototocht ook opdrachten toevoegen zodat er een foto puzzeltocht ontstaat.