Verken de cultuur en attracties in de omgeving

Tijdens de vakantie is het geweldig de omgeving te verkennen. Dat geeft u pas echt het ‘ik-ben-in-het-buitenland’ gevoel. Andere natuur, andere gebouwen, een andere taal, even iets totaal anders. Dit geldt zeker voor de Belgische Ardennen. De wildparken, grotten, kastelen of attractieparken zijn een beleving die u eigenlijk niet mag missen.

Aankomst
Vertrek

Wildparken, grotten en mijnen

Tijdens een bezoek aan één van de wildparken ziet u herten, everzwijnen en vossen in hun natuurlijke omgeving. Ook de mijnen en de grotten zijn een bijzondere bezienswaardigheid. Maak kennis met de wereld onder de grond waarin mijnwerkers vroeger zware arbeid verrichtten. En leer alles over het ontstaan van stalagmieten en stalactieten, het resultaat van een proces van miljoenen jaren. Voor de meeste Nederlanders en Vlamingen zijn de Grotten van Han-sur- Lesse de bekendste grotten van België. Met vier attracties, twee restaurants, een speelplein en een mini boerderij is dit een echte aanrader voor een heerlijk dagje uit! De Grotten van Han is de enige attractie die drie sterren heeft in de Michelin gids in België. Verder zijn bekende grotten: de grot van Lorette-Rochefort (‘zusje’ van Grotten van Han), de grotten van Remouchamps (Aywaille), de grotten van Hotton sur Ourthe en het mijnmuseum van Rumelange.

Avontuur
Cultuur
Bezienswaardigheden

Een greep uit de gevarieerde uitjes in de omgeving

Monumenten, kastelen en musea
Tijdens een rondrit door de omgeving komt u prachtige gebouwen tegen. In vrijwel ieder dorp vindt u schitterende kerken met uiteenlopende stijlen, die vaak eeuwen geleden gebouwd zijn. Indrukwekkend zijn de oorlogsmonumenten voor de slachtoffers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Tijdens een bezoek aan een kasteel krijgt u de indruk hoe de adel daar vroeger leefde. In de musea kunt u meer te weten komen over de geschiedenis.

Kasteel van Bouillon, Ruïnes van het kasteel van La Roche, Basiliek St. Hubert, Archeoscoop Godfried van Bouillon, Animalaine (Bastogne), museum Circuit van Francorchamps.

Attracties
Plopsacoo en de watervallen van Coo, Parc Chlorophylle (Dochamps), Kinderwereld Houtopia (Houffalize), Euro Space Center (Transinne).

Dierenparken
Monde Sauvage (Aywaille), Wildpark van Han-sur-Lesse, La crète de cerfs Bouillon, Ferme des Bisons (Bastogne). Steden: Dinant, Spa, Malmédy, Durbuy, La Roche en Ardenne, Luxemburg stad, Bastogne, Luik en Bouillon.

Oorlogsmusea en monumenten
Bastogne Historical Center, Museum “December 44” (La Gleize), Museum van het Ardennenoffensief (La Roche), citadel van Dinant.

 

En nog een aantal verschillende leuke uitjes

Markten
La Roche, Bomal, Rochefort, Spa, Bouillon, St. Hubert, Vielsalm, Houffalize, Hotton en Bastogne.

Tuinen
Topiaires Durbuy, Labyrinth Barvaux-sur-Ourthe.

Golfbanen
Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy en Spa.

Sport en recreatie

Afvaart van de Ourthe of de Lesse, Formule 1 circuit (Francorchamps), Baraque de Fraiture en Baraque Michel (langlaufen en skiën), Railbike (Falaën), Thermen (Spa), Kartbaan (Bouillon), Quadrijden.

Subtropische zwembaden
Sunparks Vielsalm, Aqua L’O in Houffalize

Winkelen
Luxemburg Stad, Bastogne, Namen, Luik en Durbuy

 

Wandelen en fietsen

De omgeving wandelend of fietsend verkennen.