Camping nabij La Roche
Kom naar Petite Suisse

In de regio La Roche en Ardenne

Panoramacamping Petite Suisse is gelegen in de regio nabij La Roche en Ardenne. Dat is in het midden van de Belgische Ardennen. De terrassencamping is gelegen op 500 meter op de Zuidhelling en geeft een panoramisch uitzicht op het dal, bossen en weilanden in de omgeving. De regio waarin La Roche en Ardenne ligt heet de Ourthe naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. Petite Suisse doet vermoeden dat u in Zwitserland bent. Door zijn hoge rotsen lijkt het ook op Zwitserland. Vandaar Petite Suisse wat Klein Zwitserland betekent.

Aankomst
Vertrek

La Roche en Ardenne en andere bezienswaardigheden

Op de camping Petite Suisse, nog geen 10 km van La Roche en Ardenne, is ook van alles te beleven. Kinderen kunnen zich er de hele dag prima vermaken met diverse leuke spelletjes, activiteiten, theater en sportiviteiten. Voorbeelden zijn hutten bouwen, sporen zoeken met de Rangers, speciaal voor buitenkinderen. Andere activiteiten zijn waterpolowedstrijd, slagbalwedstrijd, vossenjacht of Comedy Train en karaoke. Elke avond wordt er voor de kleintjes theater door onze legenden & helden opgevoerd. Kom naar La Roche en Ardenne en beleef dit actieve programma mee op camping Petite Suisse.

 

 

Wie de Ardennen kent, kent La Roche!

La Roche en Ardenne is een mooi en bekend schilderachtig stadje aan de oever van de Ourthe, in de meest toeristische streek van de Ardennen, niet ver van de camping gelegen. Veel mensen komen hier om outdoor activiteiten te beoefenen. U kunt er kanovaren, mountainbiken en parapenten. Vanuit de camping La Roche en Ardennen, Petite Suisse, zijn er ook nog andere buitensporten te beoefenen. Vraag eens na bij het kantoortje van RHM Buitensport wat hier de mogelijkheden zijn.

Veel cultuur
Mooie natuur
Goede voorzieningen

Kasteel Feodal en het spook van Berthe van La Roche

Het kasteel Feodal is niet ver van de camping La Roche en Ardenne, Petite Suisse.

In bepaalde perioden van het jaar tijdens bepaalde avonden laat Gravin Berthe van La Roche zich zien op de ruines van het Kasteel Feodal. Het verhaal doet de ronde dat zij is overleden op de dag dat ze zou trouwen met een kleine en zeer dappere ridder. Achteraf bleek dat dit niet een ridder was, maar haar rivale Alix de Salm, vermomd als dappere kindridder. Zij had  een verbond gesloten met de duivel om zich te wreken op de graaf van Montaigu en zijn mooie dochter Berthe van La Roche.